Hoe installeer ik Wordpress op de webruimte?

Antwoord

Wordpress kunt u eenvoudig installeren via de Installatron Script Installer die gratis inbegrepen zit in ieder hostingpakket.

Om Wordpress te installeren volgt u onderstaande stappen:

1. Ga naar het DirectAdmin controlpanel en kies bij 'Geavanceerd' voor 'Installatron Script Installer.

Installatron

2. Klik rechtsboven in de Installatron Script Installer op 'Applicatie Verkenner'.

Installatron

3. Kies bij 'Content Management Systemen' voor Wordpress.

Wordpress

4. Kies voor 'Installeer deze applicatie'.

Wordpress

5. Selecteer de domeinnaam waarop u Wordpress wil installeren. Bij 'Pad' vult u de map in waarin u Wordpress wil installeren. Laat 'Pad' leeg indien u rechtstreeks in de map public_html wil installeren, dit is de standaard.

Wordpress

6. Kies de gewenste Wordpress-versie en taal en ga akkoord met de voorwaarden.

Wordpress

7. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord voor de Wordpress-backend, een emailadres, website-naam en website-omschrijving. Optioneel kunt u ervoor kiezen Multi-site in te schakelen en Two-Factor authenticatie en/of een login-protectie te activeren als bescherming tegen hackbots.

Wordpress

8. Kies of u Installatron zelf een database wil laten aanmaken (aanbevolen!) of vul eigen database-gegevens in. Klik tenslotte op 'Installeren'.

Wordpress

9. Wacht tot de installatie voltooid is. Even later verschijnt de installatie in het overzicht van geïnstalleerde applicaties en kunt u Wordpress in gebruik nemen.

Wordpress

Artikel details
Artikel ID: 67
Categorie: Scripts en CMS
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.7/5.0 (69)