Hoe verhoog ik de max_input_vars-parameter voor mijn website?

Antwoord

Om securityredenen (zie http://www.h-online.com/security/news/item/Critical-PHP-vulnerability-being-fixed-Update-1427316.html) is het aantal input parameters in php gelimiteerd tot 5000. Dit kan bij een beperkt aantal scripts, waaronder prestashop en sommige Wordpress-thema's, die gebruik maken van grote hoeveelheden invoervelden, voor problemen zorgen bij het opslaan van de data.

U kan de limiet optrekken door een bestand met de naam .user.ini (inclusief het punt vooraan) te plaatsen in de map public_html van uw website en daarin onderstaande regel toe te voegen:

max_input_vars = 10000

waarbij de limiet in dit voorbeeld verhoogd wordt naar 10000.

Opgelet: stel deze waarde niet te hoog in - en al zeker niet op onbeperkt - om te voorkomen dat uw website het slachtoffer wordt van een Hash Collision DDoS-aanval!

Artikel details
Artikel ID: 181
Categorie: PHP-ondersteuning
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.5/5.0 (26)